Снимка Булфото, архив, видеоТуитър, Пореден варварски акт отне живота на много

...
Снимка Булфото, архив, видеоТуитър, Пореден варварски акт отне живота на много
Коментари Харесай

Взривиха джамия в Афганистан, има много загинали

Снимка Булфото, списък, видеоТуитър, 

Пореден безчовечен акт лиши живота на доста хора.

50 са починалите при бомбения атентат в шиитска джамия в афганистанския град Кундуз, заяви Агенция Франс Прес по данни на " Лекари без граници ".

" Получихме повече от 90 ранени пациенти и над 50 тела на починали, само че броят им ще се промени. Все още продължаваме да одобряваме хора ", сподели болничен служащ, който не желае да бъде посочен.

Днес следобяд в джамия в квартал Хан Абад на Бандар, столицата на провинция Кундуз, избухна детонация. Жителите на Кундуз - столицата на едноименната провинция - оповестиха за Агенция Франс Прес, че гърмежът е блъснал шиитска джамия по време на петъчната молитва, която е най-важната през седмицата.

Графични изображения, споделени в обществените медии, които не могат да бъдат тествани незабавно, демонстрират няколко окървавени тела, лежащи на пода. На друго видео се вижда по какъв начин мъже извеждат хора, в това число дами и деца, от мястото на случая.

Сред ранените е и чиновник на интернационална група за оказване на помощ, заяви източник, написа nova.bg.

Saddened to hear of the terrorist attack on a Shia Mosque in KhanAbad, Kunduz today during Friday prayers, with many causalities. Video shows covered bodies & damaged mosque.

May Allah bless their souls. This is a worrying turn of events in the country.
— Mohammed Al-Hilli (@malhilli)
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР